GOO

Nieuwsberichten

Nieuwsbrief september 2020

24 september 2020

Er is weer veel interessants te lezen in de GOO nieuwsbrief van september! Onder meer over de ‘Warme Overdracht’, de onlangs afgeronde pilot ‘Loodkwaliteit Gelderse speeltuinen’ en over de special Omgevingswet op 30 september. Het….

Schatten in de bodem – SIKB Jaarcongres start op 24 september

14 september 2020

‘Schatten van de bodem’ is dit jaar het thema van een virtueel SIKB Jaarcongres. Een online serie waarin het verhaal van de bodem wordt verteld. Het verhaal van zorgvuldig omgaan met de bodem. Beschermen van….

14 oktober online special Omgevingswet

8 september 2020

De online special over de Omgevingswet op woensdagmiddag 30 september is verplaatst naar woensdagmiddag 14 oktober.  De bijeenkomst is bedoeld voor voor alle GOO-leden en de omgevingswettrekkers binnen gemeenten en omgevingsdiensten en andere belanghebbenden. Er….

Nieuwsbrief juli 2020

16 juli 2020

In deze GOO nieuwsbrief – de laatste voor de zomerperiode aanbreekt – lees je nieuws van de themagroepen ‘Bodem uitvoering en beleid’ en ‘Energietransitie’. Ook van de themagroep ‘Grondwatersystemen & klimaatadaptatie’ lees je een bericht…..

Webinar terugkijken?

3 juli 2020

Op donderdag 4 juni presenteerden we samen met IF Technology een webinar over de uitkomsten van de bureaustudie naar de geschiktheid van de ongegrond geothermie en hoge temperatuuropslag in de regio Oost Gelderland.  Dit webinar….

Nieuwsbrief juni 2020

18 juni 2020

In deze GOO nieuwsbrief lees je onder meer over Verrijkende Landbouw, SPRONG en Bodembeheer van de toekomst. Ook in deze nieuwsbrief: themagroep Omgevingswet in wording, een sessie op 8 juli over het Regionale Waterprogramma, een enquête….

Aanvullende Strategische Voorraden Drinkwater (ASV)

5 juni 2020

Om op de middellange termijn (2040) te voorzien in voldoende en veilig drinkwater zoekt de provincie ASV grondwater. Een grote bevolkingsgroei, economische groei, klimaatverandering en het steeds intensiever gebruik van de bodem zijn redenen om….

GOO-webinar Geothermie – 4 juni 2020

27 mei 2020

Via GOO@gelderland.nl kun je je aanmelden voor een webinar over geothermie op 4 juni (tussen 14 en 16 uur). Het webinar gaat over de uitkomsten van de bureaustudie naar de geschiktheid van de ongegrond geothermie….

Nieuwsbrief mei 2020

25 mei 2020

In deze nieuwsbrief lees je het laatste nieuws over de kwartiermakers van de themagroepen ‘Bodem uitvoering en beleid’ en ‘Energietransitie’. Zij zijn actief bezig met het vormen van de groepen. Ook lees je in deze….

VONDST

1 mei 2020

Betere oplossingen vinden door het natuurlijk systeem – water, natuur en bodem – als uitgangspunt te hanteren. Dat beoogt de manier van denken van VONDST. VONDST staat voor Verleden als Onderleggen voor een Duurzame Systeemgerichte….