GOO

Nieuwsberichten

Webinar terugkijken?

3 juli 2020

Op donderdag 4 juni presenteerden we samen met IF Technology een webinar over de uitkomsten van de bureaustudie naar de geschiktheid van de ongegrond geothermie en hoge temperatuuropslag in de regio Oost Gelderland.  Dit webinar….

Nieuwsbrief juni 2020

18 juni 2020

In deze GOO nieuwsbrief lees je onder meer over Verrijkende Landbouw, SPRONG en Bodembeheer van de toekomst. Ook in deze nieuwsbrief: themagroep Omgevingswet in wording, een sessie op 8 juli over het Regionale Waterprogramma, een enquête….

Aanvullende Strategische Voorraden Drinkwater (ASV)

5 juni 2020

Om op de middellange termijn (2040) te voorzien in voldoende en veilig drinkwater zoekt de provincie ASV grondwater. Een grote bevolkingsgroei, economische groei, klimaatverandering en het steeds intensiever gebruik van de bodem zijn redenen om….

GOO-webinar Geothermie – 4 juni 2020

27 mei 2020

Via GOO@gelderland.nl kun je je aanmelden voor een webinar over geothermie op 4 juni (tussen 14 en 16 uur). Het webinar gaat over de uitkomsten van de bureaustudie naar de geschiktheid van de ongegrond geothermie….

Nieuwsbrief mei 2020

25 mei 2020

In deze nieuwsbrief lees je het laatste nieuws over de kwartiermakers van de themagroepen ‘Bodem uitvoering en beleid’ en ‘Energietransitie’. Zij zijn actief bezig met het vormen van de groepen. Ook lees je in deze….

VONDST

1 mei 2020

Betere oplossingen vinden door het natuurlijk systeem – water, natuur en bodem – als uitgangspunt te hanteren. Dat beoogt de manier van denken van VONDST. VONDST staat voor Verleden als Onderleggen voor een Duurzame Systeemgerichte….

Nieuwsbrief Energietransitie deel II

24 april 2020

In vervolg op de eerste nieuwsbrief Energietransitie lees je hier deel II. Hierin vertellen we meer over drukte van de leidingen in de straat en hoge temperatuur opslag in de bodem. Er staat ook een….

Nieuwsbrief Energietransitie

15 april 2020

In de nieuwsbrief energietransitie in Gelderland van het GOO staat het thema energietransitie centraal. Het GOO had hiervoor een kennisspecial georganiseerd. Door de maatregelen voor het bestrijden van het coronavirus is deze special geannuleerd. Gezondheid….

Handvat lokaal beleid lood

24 maart 2020

Naar aanleiding van het advies van de GGD over de effecten op de gezondheid van lood in de bodem (d.d. 29 januari 2016) heeft lood in de bodem extra aandacht gekregen. Zo is door het….

Special Klimaatadaptatie 26 februari 2020

24 maart 2020

Op woensdag 26 februari 2020 organiseerde  het GOO een special over bodem in relatie tot klimaatadaptatie. Het was volle bak in Pakhuis Noorderhaven in Zutphen! Voorzitter van de middag was Hasse Goossen (Climate Adaptation Services). ….