GOO

Ben je ook bij de online GOO kennisspecial ‘Bodem InZicht’ op 10 februari? 

Ben je ook bij de online GOO kennisspecial ‘Bodem InZicht’ op 10 februari? 

Werken aan maatschappelijke opgaven vraagt om nieuwe handige tools waarmee kaartinformatie op een slimme manier gecombineerd kan worden. Er is nu nog veel (analoge) informatie versnipperd over diverse afdelingen van instanties. Het digitaliseren en visualiseren van kaartmaterialen is een hulpmiddel om effectiever en efficiënter aan maatschappelijke opgaven te werken. Bovendien ondersteunt het de interdisciplinaire samenwerking tussen afdelingen en zorgt het dat bodemaspecten meer meegenomen worden in de aanpak van maatschappelijke opgaven.

Daarom organiseert het GOO op 10 februari van 14.00 – 16.00 uur de kennisspecial ‘Bodem InZicht’. We hebben Witteveen+Bos en de gemeente Nijmegen te gast. Witteveen+Bos zal kort het project Ondergrond InZicht toelichten.
Gemeente Nijmegen zal hun ervaringen delen in het proces van digitalisering en visualisering van bodeminformatie, en de stappen die ze nu zetten om deze informatie in te brengen in gemeentelijke afwegingen. Ook gaan we in op hoe informatie over bodem en ondergrond is gebruikt bij de aanpak van de energietransitie en klimaatadaptatie in twee wijken van Culemborg.

Het tweede deel van de sessie is interactief. In dit deel willen we ophalen waar behoeftes voor informatie/kennis en tools liggen. Ook is er voldoende ruimte voor het stellen van vragen en discussie. Ben jij al nieuwsgierig geworden? Aanmelden kan nog door een e-mail te sturen naar goo@gelderland.nl. Graag tot ziens op 10 februari!