GOO

Special Klimaatadaptatie 26 februari 2020

Special Klimaatadaptatie 26 februari 2020

Op woensdag 26 februari 2020 organiseerde  het GOO een special over bodem in relatie tot klimaatadaptatie. Het was volle bak in Pakhuis Noorderhaven in Zutphen!

Voorzitter van de middag was Hasse Goossen (Climate Adaptation Services).  Eén van de belangrijkste uitkomsten van de bijeenkomst  was dat het ‘natuurlijke systeem’ expliciet moet worden gemaakt. Het is niet vrijblijvend maar rand voorwaardelijk. Het ‘natuurlijk systeem’  is meer dan een handreiking en/of tool. Het is onderdeel van anders werken. Op operationeel niveau kunnen wij het verschil nog niet maken. Dat werd ook duidelijk tijdens de bijeenkomst. Het moet (ook) gedragen worden door de beslissers. Het natuurlijk systeem  is nu nog teveel van ‘bodem’. Maar ook andere disciplines moeten er mee aan de slag!

Veel partijen denken na over transitie. Waar kunnen wij bij aansluiten, waar kunnen we van leren?  Het GOO gaat vanaf april verder met het verkennen van bestaande netwerken en het uitbreiden van dit gedachtengoed. Meer informatie? t.pergens@gelderland.nl